КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Кагарлицька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Серпень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 09:39

    Головна » 2013 » Серпень » 7 » Легалізація організацій профспілок: правові аспекти
    13:16
    Легалізація організацій профспілок: правові аспекти
    Особливості правового регулювання та засади створення професійних спілок визначені Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Порядок легалізації профспілок встановлений статтею 16 цього Закону, відповідно до якої профспілки, їх об’єднання легалізуються шляхом повідомлення на відповідність заявленому статусу.

    При цьому для легалізації профспілок, об’єднань профспілок їх засновники або керівники виборних органів подають заяви.

    До заяви додають статут (положення), протокол з’їзду, конференції, установчих або загальних зборів членів профспілки з рішенням про його затвердження, відомості про виборні органи, наявність організацій профспілки у відповідних адміністративно-територіальних одиницях, про засновників об’єднань.

    Разом з тим, Законом передбачено, що первинні профспілкові організації можуть діяти на підставі статуту всеукраїнської профспілки чи профспілки іншого статусу. У цьому випадку легалізуючому органу за місцем знаходження профспілкової організації надсилається повідомлення про належність до певної профспілки із посиланням на свідоцтво про легалізацію цієї профспілки.

    На підставі повідомлення профспілкові організації включаються до реєстру об'єднань громадян.

    За інформацією, яка надходить від територіальних організацій Профспілки, реєстраційні служби Мін’юсту на місцях під час проходження процедури повідомної легалізації вимагають від первинних профспілкових організацій подання додаткових документів, не передбачених Законом, зокрема, копію статуту профспілки, завірену нотаріально; копію свідоцтва про легалізацію профспілки тощо.

    Державна реєстраційна служба України на запит Федерації профспілок України надало роз’яснення від 01.07.2013р. № 1595/19-13-8, в якому повідомляється, що при проходженні процедури легалізації первинні профспілкові організації, які діють на підставі статуту всеукраїнської профспілки або профспілки іншого статусу, надсилають легалізуючому органу лише повідомлення. Подання інших документів Законом не передбачено.

    Відповідні роз’яснення направлені начальникам реєстраційних служб Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі для врахування у подальшій роботі та нагадування про неухильне дотримання норм чинного законодавства під час прийняття рішень реєструючими органами.
    Переглядів: 421 | Додав: adminkag | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz