КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Кагарлицька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 12:37

    Головна » 2012 » Лютий » 13 » До Дня соціальної справедливості
    17:36
    До Дня соціальної справедливості
    День соціальної справедливості, який відповідно до Указу Президента України В.Ф.Януковича ми відзначатимемо 20 лютого, з'явився в нашій країні завдяки ініціативній наполегливій праці Федерації профспілок України. Про це 10 лютого на зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації повідомив Голова ФПУ Ю.М.Кулик. 

    Голова ФПУ розповів журналістам про те, що щорічне відзначення 20 лютого Всесвітнього дня соціальної справедливості починаючи з 2009 року запроваджено Організацією Об’єднаних Націй. З цього часу ФПУ проводила активну роботу щодо встановлення такого Дня в Україні. І у 2012 році вперше день 20 лютого буде відзначатися в Україні на загальнонаціональному рівні. «Його відзначення на державному рівні – це ще один інформаційний привід привернути увагу українського суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання, громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості та необхідності консолідації зусиль направлених на розбудову в Україні суспільства соціальної справедливості, а також активного впровадження в життя стратегії, спрямованих на її забезпечення», - наголосив Ю.М.Кулик. Він також поінформував представників регіональних ЗМІ про комплекс заходів щодо відзначення Дня соціальної справедливості Україні, зокрема, про обговорення цієї теми під час робочих зустрічей з Прем’єр-міністром України М.Я.Азаровим, Віце-прем'єр-міністром - Міністром соціальної політики України С.Л.Тігіпком, Головою Федерації роботодавців України Дмитром Фірташем. Голова ФПУ підкреслив: листи з відповідними пропозиціями про заходи в цей день направлено членським організаціям ФПУ, питання відзначення Дня соціальної справедливості опрацьовується структурними підрозділами апарату ФПУ. Ю.М.Кулик закликав журналістів широко висвітлити хід підготовки до цього Дня та його проведення.

    Про соціальну справедливість, спільну боротьбу з бідністю йшла мова і на 50-й сесії Комісії ООН із соціального розвитку, в роботі якої взяла участь делегація ФПУ, а її керівник Ю.М.Кулик виступив із Заявою. Як розповів Голова ФПУ, позиція профспілок України викликала позитивний міжнародний резонанс.

    Під час зустрічі з журналістами Ю.М. Кулик розповів про основні напрями роботи ФПУ. Зокрема, він відзначив, що останнім часом вдалося суттєво поліпшити діалог з владою та роботодавцями, особливо щодо підготовки нової Генеральної угоди, прийняття нового Трудового кодексу. «У профспілок є два шляхи захисту прав і інтересів людей праці – це переговори або масові акції протесту, - наголосив Ю.М.Кулик. - Наш пріоритет – соціальний діалог. Профспілкам треба спільно з владою та роботодавцями зробити все, щоб привернути увагу громадськості до необхідності спільної побудови в Україні суспільства соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики та стратегій, спрямованих на скорочення масштабів бідності та злиднів, зменшення розшарування населення за доходами та рівнем життя, забезпечення можливості розширеного відтворення робочої сили за рахунок підвищення частки оплати праці в структурі витрат на виробництво».

    Відповідаючи на запитання журналістів, Голова ФПУ розповів про участь ФПУ в прийнятті урядових рішень, про хід судових процесів стосовно майнового комплексу профспілок тощо. Ю.М.Кулик запевнив, що за останній час у вирішенні цих важливих питаннях відбулися позитивні зміни. Проте, на переконання Ю.М.Кулика, профспілкам тут ще необхідно чимало зробити для стабілізації та покращення ситуації.
    Переглядів: 451 | Додав: adminkag | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz