КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Кагарлицька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 13:04

    Головна » 2012 » Травень » 18 » Засідання кординаційної ради профспілок
    16:58
    Засідання кординаційної ради профспілок

    17  травня 2012  року відбулося засідання  координаційної  ради  профспілок Кагарлицького  району з  питання  обговорення  та  прийняття  Трудового  кодексу. В  засіданні прийняв  участь  голова районної  ради  проспілки  працівників освіти В.Г. Невдобенко. Голова координаційної ради Цибульський  П.К.  проінформував  присутніх з  даного  питання і  наголосив про  таке:    

    "Понад десять років в Україні триває робота над новим трудовим законодавством. Діючий Кодекс законів про працю не відповідає новим соціально-економічним реаліям, зокрема це стосується змін у економіці, у структурі і формах зайнятості населення, оплаті і умовах праці, методах соціального захисту працівників тощо.


    У сфері трудових відносин потрібні законодавчі зміни і соціальним партнерам після тривалих дискусій вдалося збалансувати свої інтереси у проекті нового Трудового кодексу, який вже в черговий раз внесено на розгляд до Верховної Ради.

    До остаточного ухвалення цього важливого документу є ще час і профспілки планують внести до нього свої консолідовані пропозиції. З цією метою ФПУ проводить низку нарад, семінарів та фахових дискусій відносно змін до трудового законодавства.

    10 травня 2012 р. один з таких заходів відбувся у м. Києві. В якому взяли участь голови обласних, районних, міських і первинних профспілкових організацій, керівники профоб'єднань Київської, Чернігівської областей та м. Києва, голови всеукраїнських профспілок, керівники та працівники апарату ФПУ.

    Метою такого чисельного зібрання стало підбиття підсумків роботи профспілкової сторони над проектом Трудового кодексу та його всебічний аналіз.

    Звертаючись до присутніх заступник Голови ФПУ С.Я.Українець підкреслив, що основні завдання профспілок у роботі над Трудовим кодексом досягнуто: «Кодекс не став ліберальним документом для роботодавця, наші принципові пропозиції у остаточній редакції було враховано. Проект Трудового кодексу – це результат соціального діалогу і його продукт».

    Учасники дискусії у своїх виступах акцентували увагу на тому, що у новому ТК вдалося зберегти статус профспілок як активного учасника соціального діалогу, а також певним чином зміцнити позиції людини праці, а саме, запровадити обмеження для можливих зловживань у процесі експлуатації труда найманих працівників, зокрема, щодо встановлення тривалості робочого часу, створення належних умов праці, необхідності офіційного оформлення трудових відносин тощо. Також збережені права профспілок при укладанні колективних договорів і регулюванні трудових відносин: приміром, роботодавець зобов’язаний проводити консультації з профспілками під час вирішення питань про звільнення працівника, профспілці надається право безпосередньо звертатися до суду у випадку порушення трудових прав її члена та ін.

    Водночас залишилися питання, які потребують особливої уваги при підготовці законопроекту, наприклад, зміцнення державного нагляду і громадського контролю за дотриманням трудового законодавства. На переконання профспілок, до цієї роботи мають активно долучатися інспектори з охорони праці, а професійну підготовку вони мають отримати на базі профспілкових навчальних закладів."

    У ході широкого обговорення учасники зібрання висловили загальну думку, що новий Трудовий кодекс має максимально враховувати та відображати інтереси людей праці.
    Переглядів: 465 | Додав: adminkag | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz