КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Кагарлицька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 18:42

    Головна » 2012 » Лютий » 1 » Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур
    13:01
    Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур

    З метою запобігання шкідливому впливу низьких температур на стан здоров’я вихованців дошкільних і позашкільних закладів, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних, студентів вищих навчальних закладів, а також безпечного функціонування в цих умовах навчальних закладів, Міносвіти рекомендує начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, незалежно від форм власності і підпорядкування приймати рішення про призупинення навчального процесу з урахуванням офіційних прогнозів температурних показників на наступну добу.

    МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

     

    НАКАЗ

     

    №81                                                                                       від 27 січня 2012 року

     

    Про роботу навчальних закладів

    в умовах низьких температур

     

    За даними Українського гідрометеорологічного центру Міністерства надзвичайних ситуацій України з 28 січня по 6 лютого цього року на всій території країни прогнозується різке зниження температури повітря, що може негативно вплинути на стан здоров’я учасників навчально-виховного процесу.

     

    З метою запобігання шкідливому впливу низьких температур на стан здоров’я вихованців дошкільних і позашкільних закладів, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних, студентів вищих навчальних закладів, а також безпечного функціонування в цих умовах навчальних закладів, наказую:

     

    1. Міністру освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, незалежно від форм власності і підпорядкування:

     

    1.1. Створити оперативні штаби (під головуванням першого заступника керівника) щодо діяльності навчальних закладів в умовах низьких температур і забезпечити цілодобове чергування.

     

    1.2. При зниженні температури повітря до мінус 20 градусів Цельсія приймати рішення про призупинення навчально–виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах.

     

    1.3. Рекомендувати приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу в професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладах при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів Цельсія.

     

    1.4. Провести роз’яснювальну роботу серед вихованців дошкільних і позашкільних, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних, студентів вищих навчальних закладів щодо поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження та обморожень, навчання з надання першої медичної допомоги при переохолодженні.

     

    1.5. Забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки безпеки, а також необхідного температурного режиму в навчальних закладах, гуртожитках і установах освіти.

     

    1.6. Провести позапланові інструктажі з безпеки життєдіяльності з учасниками навчально-виховного процесу та працівниками навчальних закладів, звернувши особливу увагу на правила безпечної роботи котелень, безпечного користування обігрівальними приладами тощо.

     

    1.7. Перенести на інші терміни проведення масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів на відкритому повітрі та таких, які вимагають переїздів учасників навчально-виховного процесу, а також практики студентів.

     

    1.8. Забезпечити неухильне дотримання санітарного законодавства щодо проведення прогулянок, інших заходів у дошкільних навчальних та інтернатних закладах для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

     

    1.9. Забезпечити проведення роз’яснювальної роботи з батьками, зокрема у разі необхідності призупинення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах.

     

    1.10. У разі призупинення навчально-виховного процесу організувати проведення навчання з використанням дистанційних (індивідуальних) форм навчання, інтерактивних засобів.

     

    2. Покласти персональну відповідальність на керівників навчальних закладів за дотримання санітарних норм, температурного режиму, безпечного функціонування навчальних закладів, експлуатацію шкільних автобусів тощо.

     

    3. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій невідкладно інформувати Міністерство про надзвичайні випадки у закладах, де постійно перебувають діти, учнівська та студентська молодь.

     

    4. Департаменту взаємодії з центральними органами виконавчої влади, засобами масової інформації та громадськими організаціями (Баженков Є.В.) забезпечити оперативне висвітлення на офіційному веб-сайті Міністерства інформації щодо функціонування навчальних закладів в умовах низьких температур.

     

    5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

     

    Міністр                                                                                    Д.В. Табачник


    Переглядів: 591 | Додав: adminkag | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz