КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Кагарлицька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 11:36

    Головна » 2013 » Травень » 8 » Пам'яті жертв фашизму
    12:43
    Пам'яті жертв фашизму


    Напередодні величного свята Перемоги в Кагарлицькому парку відбулось відкриття меморіального пам'ятного знака на вшанування жертв масових розстрілів, здійснюваних у роки Великої Вітчизняної війни фашистськими окупантами в Калиновому яру. В заході взяли участь представники міської і районної влади, установ, організацій і підприємств, громадськості, духовенства, ЗМІ, учнівської молоді.

     Перед початком церемонії відкриття перед учасниками мітингу з розповіддю про жорстокі часи гітлерівської окупації виступила директор краєзнавчого музею Н.М.Співак. Зворушливий вірш М.Джаліля «Варварство» прочитала Г.І.Торохтій. Почесне право відкрити пам'ятний знак було надано представникам влади – міському голові О.О.Панюті, голові районної ради В.М.Бевзу і заступнику голови РДА С.І.Муковоз. До підніжжя символічного меморіального знака лягли квіти під супровід пісні «Біля калини плакала мати» у виконанні ансамблю МЦКД. Перед присутніми виступили О.Панюта і В.Бевз.

    … Дехто з кагарличан стверджує, що нібито зо три-чотири десятки років тому приблизно на цьому ж місці стояв скромний обеліск, але куди він зник – ніхто не пригадати не може. Як би там не було, але нинішнє встановлення меморіального знака біля Калинового яру є символом незнищенності історичної правди, нашою скромною даниною нетлінної пам'яті про невинні жертви страшної війни. Тож нехай нікого і ніколи не залишить байдужим напис на чорному граніті:


    «Перехожий, зупинись…

    У Калиновім яру в роки Великої Вітчизняної війни фашистськими окупантами було розстріляно понад 700 мирних жителів Кагарличчини, із них 49 дітей.

    Вклонимося їх світлій пам'яті і помолімося за їхні душі…»
    Переглядів: 382 | Додав: adminkag | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz